GWP éves értekezlet - online
2018. szeptember 15.

A Global Water Partnership  szokásos évi értekezletét (annual network meeting) idén rendhagyó módon rendezi meg. Szeptember 27-28-án a Nap járását követve, régiónként kétórás időtartamban, online tárgyalhatják meg a résztvevők a szervezet aktuális ügyeit, különös tekintettel a készülőben levő, 2020-tól életbe lépő stratégiára. Közép- és Kelet-Európa (GWP CEE) 27-én, csütörtökön 14.00-16.00 között kap erre lehetőséget, ld. LINK.

A fenti honlapon is olvasható két kérdés, melyre elsősorban választ vár a stockholmi titkárság röviden:

  • mi legyen a készülő stratégiában, ami a partnerek elvárásaihoz igazodik?
  • hogyan lehetne a partnerek elkötelezettségét fokozni a GWP egységei, illetve más partnerek irányában?

Az elképzelések szerint az egyes országos szervezetek (Country Water Partnerships, azaz CWPs, Magyarországon a GWP Magyarország Alapítvány) képviselik majd az adott ország álláspontját, ezért kérem, hogy lássanak el munícióval ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására. Javaslataitokat, melyeket előre is köszönök, szeptember 23-áig várom emailben a gwpmo@gwpmo.hu címre. Ugyanakkor írásban is küldhető vélemény szeptember 21-ig a stockholmi  titkárság gwpnm@gwp.org címére. Az értekezlet élő követésének technikai részleteit a GWP honlapja (www.gwp.org) fogja megadni a későbbiekben.

Kérem, hogy éljenek a lehetőséggel és fejtsék ki véleményüket a fenti kérdésekről, illetve vessenek fel újakat, ha szükségét érzik. A jelenlegi stratégia, melynek megújítása van most napirenden, itt olvasható.

Gayer József

GWP Magyarország