Két jelentős kiadvány
2014. január 1.

UnwaterIWMI logo_largeA UN Water a napokban adta ki a 2013-ról (a nemzetközi vízügyi együttműködés éve) szóló jelentését (UN Water 2013 Annual Report), illetve a Nemzetközi Vízgazdálkodási Intézet (IWMI, Sri-Lanka) kiadásában megjelent egy a globális vízigények előrejelzéséről szóló dokumentum.

 A UN Water 2013. évi jelentése

A UN Water kampányához kötődően az év során mintegy 1000 esemény foglalkozott a vízzel; a jelentés beszámol a jelentősebbekről, így a Budapesti Víz Világtalálkozóról is. Szó esik a GWP által 22 országban lefolytatott nemzeti konzultációkról a UN-Water helyzetjelentése kapcsán az integrált vízgazdálkodás alkalmazásáról (Ania Grobicki interjú) és sok egyéb (tematikus) eseményről is. A jelentés itt tölthető le.

IWMI kiadvány a globális vízigények előrejelzéséről

A kiadvány (Global Water Demand Projections (WDPs): Past, Present and Future) megállapítása szerint az 1990. előtti előrejelzések túlbecsülték a mai fogyasztást, míg a későbbiek, finomabb módszereket alkalmazva (külső és belső hajtóerőket figyelembe véve) kissé alábecsülték a jelenlegi tényleges értékeket, különösen az országok és az egyes ágazatok esetén. A kiadvány itt érhető el.