Stockholm Junior Water Prize – Magyarország, 2013
2013. január 1.

sjwp logoMÓDOSÍTOTT HATÁRIDŐ: ÁPRILIS 21.

Világszerte minden évben több ezer, 15-20 éves fiatal készül arra, hogy munkáját bemutathassa a Stockholm Junior Water Prize (Stockholmi Ifjúsági Víz Díj) döntőjén. Közülük az egyes országok versenyének győztesei jutnak el a svéd fővárosba, ahol a Víz Világhét keretében lezajló nemzetközi versenyen képviselhetik országukat. Magyarország versenyzője első ízben 2013-ban szerepelhet ebben a nemes vetélkedőben (ld. felhívás).

A hazai versenyt a GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány szervezi, számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. Védnöke Kovács Péter, vízügyért felelős helyettes államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium. Jelentkezni a www.ifivizdij.hu honlapon keresztül történő regisztrációval, valamint az angol nyelvű pályamű és a nevezési lap beküldésével lehet. Határidő: 2013. április 21.

A pályaművek olyan helyi, regionális, országos vagy globális témával foglalkozhatnak, melyeknek környezetvédelmi, tudományos, társadalmi, vagy műszaki jelentőségük van. Nevezni egyénileg, vagy maximum háromfős csapattal lehet. További részletek a fenti honlapon.

Az esemény egyúttal eszköze a víz-, illetve a környezet védelmére, a környezettudatosságra irányuló figyelem felkeltésének és a szakmai utánpótlás nevelésének is. Reméljük, hogy az ENSZ Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évében a verseny hazánkban is nagy figyelmet kap és számos színvonalas pályamű szerzője közül választhatjuk ki Magyarország képviselőjét.

GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány