Víz Világnapi hírek
2017. január 1.

WWD 2017

Új GWP honlap: Március 22. óta működik a GWP átalakított honlapja (a globális és a 13 régióé egyaránt). A fejlesztés számos újdonságot hozott: áttekinthetőbb a felépítés, egy robosztus kereső mind a 14 lapon keres, a régóta működő Toolbox a LEARN szekcióból is elérhető, stb. Kellemes böngészést www.gwp.org.

Stockholm Wate Prize: A Stockholm International Water Institute bejelentése szerint Stephen McCaffrey professzor (University of the Pacific, USA) kapja az idei Díjat a nemzetközi vízjogban kifejtett úttörő tevékenységéért. A Díjat XVI. Károly Gusztáv svéd király adja át augusztus 30-án a Víz Világhét keretében rendezendő ünnepségen. További részletek itt.

Víz Világjelentés: Megjelent a UN Water koordinálásával, az ENSZ szakosított szervezetei közreműködésével elkészült 2017-es jelentés, mely a „Szennyvíz a kihasználatlan készlet" címet viseli. Alapgondolata szerint a naponta a környezetbe kibocsátott hatalmas mennyiségű szennyvizet nem problémának, hanem értékes nyersanyagnak kell tekinteni (energia, tápanyag, víz). Letölthető itt.